November 20, 2015

Startende onderneming

Advies bij het starten van uw onderneming

Als startende ondernemer komt er veel op u af. Voordat u uw idee kunt gaan omzetten in winst, moet er nog veel gebeuren. U moet allerlei keuzes maken en veel dingen regelen. Vaak ziet u als startende ondernemer door de bomen het bos niet meer en kunt u wel wat hulp gebruiken.

Hoe zit het met de Belastingdienst? En wanneer moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Komark kan u helpen bij deze lastige vragen! Ik ga u als startende ondernemer begeleiden, zodat u een vliegende, zekere start kunt maken met uw bedrijf.

Ik denk met u mee! Zo ga ik met u als startende ondernemer mee naar belangrijke instanties als de Kamer van Koophandel om uw bedrijf te laten inschrijven in het handelsregister, of naar de bank om een zakelijke rekening te openen of om een krediet aan te vragen. Vaak komt er tijdens gesprekken veel op u af en vraagt u zich achteraf af of u alles wel goed begrepen heeft. Het is dan fijn als er een tweede paar ogen en oren bij u is om de zaken helder te krijgen én te houden.

Opzetten van uw administratie

Ook help ik u als startende ondernemer bij het opzetten van de administratie van uw bedrijf. Op welke manier wilt u de administratie regelen? Wilt u de administratie in eigen beheer doen of uitbesteden? Er zijn veel mogelijkheden. Samen met u kijk ik wat de beste keuze voor uw bedrijfsadministratie is, zodat u een solide basis creëert om mee verder te gaan.

Belastingzaken en bijvoorbeeld het doen van BTW-aangifte leg ik haarfijn aan u uit, zodat u op die vlakken niet voor verrassingen komt te staan. Een onaangename verrassing is natuurlijk het laatste waar u als startende ondernemer op zit te wachten!