November 20, 2015

Belastingaangifte

Als ondernemer krijgt u hoe dan ook te maken met de belastingdienst. Hoe vaak moet dat en hoe moet dat? Ik kan u helpen bij het doen van belastingaangifte. De belastingdienst bepaalt bij het vrijgeven van uw BTW-nummer of u maandelijks of per kwartaal aangifte moet doen van de omzetbelasting. Ik kan de aangifte omzetbelasting voor u verzorgen. Uiteraard streef ik ernaar dat u en uw bedrijf er fiscaal zo gunstig mogelijk uitkomen. Uw persoonlijke situatie en uw wensen vormen daarbij het uitgangspunt.

Aangifte inkomstenbelasting

Over de behaalde winst moet u inkomstenbelasting betalen. Uw boekhouding dient als basis voor de winstaangifte. Soms is het nodig om eerst de jaarrekening op te stellen. Ik kan dit voor u verzorgen en ik verstrek u graag meer informatie over aftrekposten en de voorwaarden hiervoor.

Aangifte omzetbelasting

Over uw omzet berekent u meestal omzetbelasting en deze moet u afdragen. Het normale tarief bedraagt op dit moment 21%, het verlaagde tarief 9%. De omzetbelasting brengt vaak veel vragen met zich mee, zoals: ‘Over welk bedrag moet ik de belasting berekenen?’ of: ‘Welk tarief moet ik hanteren?’ of: ‘Welke omzetbelasting kan ik terugvragen en hoe moet de factuur eruitzien?’ Allemaal vragen waarmee ik u uitstekend kan helpen.

Aangifte omzetbelasting uitbesteden

U kunt ervoor kiezen om de aangifte omzetbelasting uit te besteden. In dat geval zal ik tijdig de aangifte indienen en u krijgt een kopie van deze aangifte met het te betalen of terug te ontvangen bedrag.
U kunt er ook voor kiezen om zelf uw boekhouding te doen en mij vragen de BTW-aangifte in te dienen aan de hand van de door u aangeleverde gegevens. Ook in dit geval dien ik tijdig de aangifte in en krijgt u een kopie van deze aangifte met het te betalen of terug te ontvangen bedrag.

Aangifte omzetbelasting zelf doen

Als u de boekhouding zelf bijhoudt en zelf aangifte omzetbelasting doet, kan ik u ook helpen. Ik sta u bij met adviezen en zal uw vragen beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk dat ik de aangifte omzetbelasting voor u controleer voordat u de aangifte inzendt.