November 20, 2015

Tussentijdse cijfers of jaarrekening

Tussentijdse cijfers of jaarrekening

Tussentijdse cijfers:

Inzage in uw tussentijdse cijfers lijkt voor u misschien overbodig, toch kan het nodig zijn om ze te kunnen overleggen. Uw bank of financieringsmaatschappij kan bijvoorbeeld tussentijdse cijfers nodig hebben. Ook wanneer u een lening nodig heeft wil de bank graag inzicht hebben in uw huidige cijfers. Ook wil de bank vaak niet wachten op de jaarrekening dus dan heeft u de tussentijdse cijfers nodig. Komark staat altijd voor u klaar en helpt u dan ook graag met de inzage in uw tussentijdse cijfers.

Waarom tussentijdse cijfers?

De tussentijdse cijfers geven antwoord op vragen als: ‘Kan ik nu deze investering doen?’ Voor uw eigen gevoel kan het goed gaan met uw bedrijf, maar is dat ook echt zo? Door inzage in de tussentijdse cijfers ziet u in één oogopslag hoe uw bedrijf ervoor staat en of u die investering op dit moment wel of niet kunt doen. Uiteraard bekijkt Komark de tussentijdse cijfers ook nauwkeurig zodat wij precies weten hoe uw bedrijf ervoor staat. Ook kan Komark u aan de hand van de tussentijdse cijfers adviseren over het wel of niet doen van investeringen. Wij hebben inzage in de opties voor bepaalde fiscale aftrekposten zodat u er als ondernemer het meest gunstig vanaf komt.

Wat is het verschil tussen tussentijdse cijfers en de jaarrekening?

Er is in principe geen verschil tussen de tussentijdse cijfers en de jaarrekening. Het is met name van belang over welke periode deze wordt opgesteld. Een jaarrekening wordt, zoals de naam al zegt, opgesteld over een heel boekjaar. De tussentijdse cijfers kunnen daarentegen over elke periode worden opgesteld, bijvoorbeeld over een maand of een half jaar.

Verder worden de tussentijdse cijfers net als de jaarrekening verdeeld over een balans en een winst- en verliesrekening. De jaarrekening wordt bij Komark in samenwerking met een accountant gedaan.