November 20, 2015

Belastingaangifte

Belastingaangifte

Als ondernemer krijgt u hoe dan ook te maken met de belastingdienst. Hoe vaak moet dat en hoe moet dat? Komark kan u helpen bij het doen van belastingaangifte. De belastingdienst bepaalt bij het vrijgeven van het BTW nummer of u maandelijks of per kwartaal aangifte moet doen van de omzetbelasting. Komark kan de aangifte omzetbelasting voor u verzorgen. Wij streven er naar dat u en uw bedrijf er fiscaal zo gunstig mogelijk uitkomen. Uw persoonlijke situatie en wensen vormen daarbij het uitgangspunt.

Aangifte Inkomstenbelasting

Over de behaalde winst moet u inkomstenbelasting betalen. Hiervoor dient uw boekhouding als basis voor de winstaangifte. Soms is het nodig om eerst de jaarrekening op te stellen. Komark kan dit voor u verzorgen en verstrekt u graag meer informatie omtrent aftrekposten en de voorwaarden hiervoor.

Aangifte Omzetbelasting

Over de omzet wordt meestal omzetbelasting berekend en dit moet afgedragen worden. Het normale tarief bedraagt op dit moment 21 %, het verlaagde tarief 6 %. De omzetbelasting brengt vaak veel vragen met zich mee, zoals: ‘Over welk bedrag moet ik de belasting berekenen?’ of: ‘Welk tarief moet ik hanteren?’ of: ‘Welke omzetbelasting kan ik terugvragen en hoe moet de factuur er uit zien?’ Allemaal vragen waar Komark u uitstekend bij kan helpen.

Aangifte omzetbelasting uitbesteden

U kunt ervoor kiezen om de boekhouding uit te besteden aan Komark. In dat geval zullen we tijdig de aangifte indienen en u krijgt van ons een kopie van deze aangifte met het te betalen of terug te ontvangen bedrag.
U kunt er ook voor kiezen om zelf uw boekhouding te doen en vraagt ons de BTW aangifte in te dienen aan de hand van de door u aangeleverde gegevens. Ook in dit geval dienen wij tijdig de aangifte in en krijgt u van ons een kopie van deze aangifte met het te betalen of terug te ontvangen bedrag.

Aangifte omzetbelasting zelf doen:

Als u de boekhouding zelf bijhoudt en zelf aangifte omzetbelasting doet, kan Komark u toch helpen. We staan u bij met adviezen en zullen uw vragen beantwoorden. Het is mogelijk dat we de aangifte omzetbelasting voor u controleren voordat u de aangifte inzendt.